Bezig met laden...

Fakro DRG P2 dakbetreding

Productomschrijving

De DRG dakbetreding zorgt voor een grote hoeveelheid natuurlijk licht gecombineerd met de mogelijkheid om het platte dak te betreden. Het raam bezit uitstekende thermo-isolerende waarden. Optisch ziet dit dakraam er van buiten hetzelfde uit als de standaard platdakproducten.

De DRG dakbetreding heeft een vlakke afwerking in het glas met een zwarte rand en aluminium omlijsting (RAL 9005). Dit type dakbetredingen zijn te combineren met het handbediend verduisterend rolgordijn ARF/D en met de buitenzonwering AMZ/F Solar voor een effectieve bescherming tegen oververhitting.

De opengaande vleugel opent zich tot 80°. Dankzij de gasdrukveren wordt het openen en sluiten vergemakkelijkt en blijft de vleugel in de open positie staan. Een anti-slip strip op de opstandflens zorgt voor een veilige toegang tot dak.

 

Constructie

Het raamkader van de fakro dakbetredingen zijn identiek in de opbouw. In de DRG uitvoering wordt de beglazing gelijmd volgens de modernste technieken waardoor het platdakraam een hoge duurzaamheid en esthetiek heeft. De buitenste glaslaag heeft de oppervlakte van het hele raamkader. Het profiel van het platdakraam is opgebouwd uit deels gerecycled veelcellig PVC. De binnenkamers zijn opgevuld met polystyreen, wat de isolatiewaardes van het product verbeterd. Bovendien absorbeert geen vocht en is duurzaam en bestand tegen corrosie. Dit maakt dit type platdakraam uitermate geschikt voor badkamers en keukens. Daarnaast kan er voor verschillende binnen- en buitenzonweringen gekozen worden, om extra bescherming tegen opwarming van de binnenruimte te bieden.

 

Beglazing

Het daktoetredingsraam DRG is voorzien van veiligheidsglas, 2-voudige P2 beglazing. Het buitenste glas is 4mm dik gehard glas en het binnenglas is gelamineerd en voorzien van een inbraakwerende coating met klasse P2A. Mocht het glas breken, dan versplinterd het in hele kleine glasdelen die op de gelamineerde coating blijven kleven. De isolatiewaarde van het hele dakraam bedraagt 1,0 W/m²K (volgens EN14351-1).

 

Bediening

Het daktoetredingsraam wordt bediend met een bedieningsstang die aan de binnenzijde van het raam geplaatst is over de gehele breedte van het raam. De opengaande vleugel opent zich tot 80°. Dankzij de gasdrukveren wordt het openen en sluiten vergemakkelijkt en blijft de vleugel in de open positie staan.

 

Extra opties

Binnen- en buitenzonwering

De structuur van het platdakraam laat toe om zowel binnen- als buitenzonwering toe te passen. De buitenzonwering beschermt de binnenruimte tegen oververhitting en de binnenzonwering beschermt de binnenruimte tegen een overmaat aan zonlicht en vormt tevens een decoratief element.

 

Platdakopstand XRD, groendak

De dakbetreding kan verhoogd gemonteerd worden met de XRD platdakopstand. De opstand maakt het mogelijk de platdaksystemen zoals: de DRF, DRG of DRC 15 cm te verhogen ten opzicht van het dakoppervlak. Indien meer hoogte nodig is, kunnen de opstanden ook op elkaar geplaatst worden. Deze oplossing is ontwikkeld voor de toepassing van platdaksystemen in bijvoorbeeld terras- of tuindaken.

 

Montagevideo DRF daktoetredingsraam

Voordelen

 • Makkelijke toegang tot een platdak 
 • Geïsoleerde opstand en raamvleugel van PVC (meerkamerprofiel)
 • Afwerking binnenzijde is wit
 • Vleugel opent eenvoudig tot 60° (afm. 90x120 en 120x120) of 80° (afm. 90x90 en 100x100) en blijft door
  gasdrukveren in open positie staan.
 • Veilige toegang tot het dak door antislipstrip op de opstandflens
 • FAKRO binnen- en buitenzonwering mogelijk
 • Montage in dakhelling 0-15° (koepel) en 2-15° onderafschot voor vlakke bovenzijde (aflopend naar de opengaande zijde)
€ 1.434,70 € 1.185,70
* = verplichte optie

€ 1.434,70 € 1.185,70
 • Achteraf betalen  Het is mogelijk om als particulier na levering een factuur te ontvangen. Selecteer hiervoor de optie Afterpay bij het afrekenen.

  Na levering ontvangt u de factuur die u binnen 14 dagen kunt overmaken.

  Het kan zijn dat het orderbedrag te hoog is voor deze optie of dat uw verzoek wordt afgewezen, neem dan contact met ons op.
  Bent u een bedrijf en wilt u een bestelling boven € 500,- op rekening betalen? Neem dan ook contact met ons op.
 • 0252-622345
 • Direct uit voorraad leverbaar

Uw raam: 1,0 W/m²K

Ug glass: 1,1 W/m²K

Glaspakket: 4-13-33.2

Gasvulling: argon

Buitenruit: gehard

Binnenruit: gelamineerd en inbraakwerend klasse P2A

Afdichtingsrubbers: 1

Montage hellingshoek: 2 - 15 °

Het kozijn is gemaakt van veelcellige PVC profielen met stalen verstevigingselementen in de kleur wit. PVC absorbeert geen vocht, is duurzaam en bestand tegen corrosie. Geschikt voor ruimten waar langdurige vocht aanwezig is (badkamer, wasserette en zwembad).