Piramide koepels

Bezig met laden...

Bestel uw piramidevormige lichtkoepels bij Lichtkoepels.be. De omtrek van deze koepel is rechthoekig. Als u kiest voor een piramidevormige koepel, kiest u voor een uniek spel van licht in de onderliggende ruimtes. Wij leveren piramide koepels uit acrylaat of polycarbonaat in heldere of opale uitvoering. Deze koepels zijn te verkrijgen in meerdere wanden voor een betere isolatie en te combineren met een van onze opstanden of een ventilatie- of dakbetredingunit.

  Van hoog naar laag sorteren

  4 producten

  Van hoog naar laag sorteren

  4 producten

  Materiaalsoorten

  Er zijn 2 materiaalsoorten beschikbaar voor ronde bolvormige koepels: acrylaat (PMMA) en polycarbonaat (PC). Acrylaat is goedkoper en bewerkelijker dan polycarbonaat en levert een zeer goed lichttransmissie en is bestand tegen de elementen. Polycarbonaat koepels zijn klapbestendig en inbraakwerend. Ze worden daarom ook wel pantserkoepels genoemd en zijn uitermate geschikt voor ruimtes met een verhoogd risico op vandalisme en inbraak.

   

  Wij leveren ook superisolerende ISO-koepels. Deze zijn uitgevoerd met een opaalkleurige acryaat binnen- en buiten schaal met in het midden een vierwandige heldere polycarbonaat kanaalplaat. Hierdoor hebben de koepels een uitstekende isolatiewaarde en zijn ze uitermate geschikt voor verblijfsruimtes.

  Aantal lagen

  U kunt kiezen uit:

  • Enkelwandig: keuze uit enkelwandig acrylaat (PMMA) of polycarbonaat (PC)
  • Dubbelwandig: keuze uit dubbelwandig acrylaat of polycarbonaat (PC/PMMA of PC/PC)
  • Driewandig: keuze uit acrylaat of polycarbonaat (PC/PMMA/PMMA of PC/PMMA/PC)


  Hoe meer schalen hoe beter de thermische isolatie (enkelwandig is alleen geschikt voor een toepassing met aan beide zijden van de koepel hetzelfde klimaat). Ook de luchtgeluidsisolatie verbetert bij het gebruik van meerdere schalen.


  Maatvoering

  Wij rekenen met dagmaten, dit zijn de afmetingen van de binnenkant van de koepel. De buitenmaat van de lichtkoepel is altijd 16 cm groter. Dus bij een 100x100 lichtkoepel is de buitenmaat 116 bij 116 cm.