Onderdelen

Bezig met laden...

Licht-koepels.be maakt het mogelijk om je eigen lichtkoepel samen te stellen. Zoek naar onderdelen die bij elkaar passen. Om ervoor te zorgen dat je zeker de perfecte lichtkoepel vindt, helpen we je graag telefonisch verder. Je kunt eventueel ook complete lichtkoepel sets bestellen in de categorie complete sets lichtkoepels. Deze sets zijn zorgvuldig en passend samengesteld. Bestel hier losse onderdelen voorje lichtkoepel. U heeft de keuze uit:

 

Opstanden

Je kunt kiezen uit dakopstanden van AVP (PVC), dakopstanden van Polyester of metalen opstanden.

 • AVP opstanden zijn voor een optimale isolatie dubbelwandig uitgevoerd. Deze dakopstanden zijn tevens voor een goede hechting met de dakbedekking voorzien van een geprofileerde buitenzijde. Er zijn op basis van de afmetingen drie soorten AVP opstanden: AVP E16 smalflens. Er bestaan geen ronde AVP opstanden.
 • Polyester opstanden zijn dubbelwandig uitgevoerd met een vulling van polyurethaanhardschuim en voor een optimale hechting van de dakbedekking ruw uitgevoerd en afgewerkt met een weerbestendige coating. Er bestaan vier soorten polyester opstanden: H15, E15, E30 en E50.
 • Metalen opstanden zijn sterker dan de opstanden van kunststof. Het is beter om voor een metalen dakopstand te kiezen bij lichtkoepels met grotere dagmaten. Metalen opstanden hebben wel het nadeel dat ze gevoeliger zijn voor condensvorming.

Dakbetredingunits

Met een dakbetreding kun je het dak gebruiken als toegang tot je dak. Je krijgt een volledige dakbetredingset welke tot 90 graden open kan. De scharnieren bevinden zich aan de lange zijde van de unit bij rechthoekige uitvoeringen. Eventueel is de dakbetreding uit te voeren met een ventilatie optie. Dit kun je aangeven op de productpagina nadat je de gewenste dagmaat hebt uitgekozen. Andere uitvoeringen met bijvoorbeeld een polyester H15 raam of gasveren zijn ook mogelijk, neem hiervoor telefonisch contact op. Vanaf dagmaat 75x175 is de set standaard uitgevoerd met gasveren en een aluminum raam i.v.m. de sterkte. Dit brengt echter wel een verhoogde kans op condensvorming met zich mee. (De kleinere uitvoeringen met een AVP raam hebben hier dus geen last van)

Ventilatieramen


AVP ventilatieramen zijn altijd dubbelwandig uitgevoerd en worden afhankelijk van de maatvoering en toepassing versterkt met aluminium of staal. Wij kunnen ook ventilatieramen uit aluminium of ronde polyester ventilatieramen leveren. Neem hiervoor contact met ons op.

Je hebt de keuze uit solo- of tandemuitvoering. Een solo raam is geschikt voor een enkele spindel aan de korte zijde. Een tandem raam is geschikt voor twee spindels aan de lange zijde waardoor er een grotere opening ontstaat. Zie de afbeeldingen hieronder.

Bediening


Om een lichtkoepel en opstand die is voorzien van een ventilatieraam te kunnen openen en sluiten zijn er verschillende mogelijkheden. Je kunt dit zowel handmatig (met klink of spindel) als electrisch doen.Daarnaast zijn er mogelijkheden voor ingebouwde ventilatoren alsook thermostaat en wind/regenbesturing.

Anti-Inbraakroosters

Voor extra zekerheid tegen doorvallen en inbraak kan op maat een doorvalbeveiliging/anti-inbraakrooster geleverd worden, welke in de dagmaat of daksparingsmaat aan de opstand bevestigd wordt. Anti-inbraakroosters hebben een SKG-keur en voldoen daardoor aan de eisen van het Politiekeurmerk Veilig Wonen. Zeker in combinatie met en polycarbonaat koepel kun je er zeker van zijn da tje dieven buiten houdt.

De doorvalbeveiliging/anti-inbraakroosters worden op maat gemaakt en zijn eenmaal gemonteerd zeer moeilijk te verwijderen doordat ze vast aan de opstand worden bevestigd. Ook ventilatie doormiddel van een AVP ventilatieraam behoort voorgemonteerd tot de mogelijkheden

De doorvalbeveiliging/anti-inbraakroosters worden gemaakt van aluminium en zijn tevens in de uitvoering wit (RAL 9010) te verkrijgen.

Insectenhorren

De bevestiging met het speciale klittenband (velkro lijm tot 100 C) maakt montage en demontage zeer eenvoudig. Reiniging kan plaatsvinden met een (niet bijtend of blekend) fijnwasmiddel of met een vloeibaar wasmiddel tot 50 C (niet in de wasdroger stoppen).

 De voordelen van het DPI-insectenhor:

 • milieuvriendelijk weren van insecten tijdens ventileren
 • gelijkblijvende lichtopbrengst
 • eenvoudige montage tussen AVP ventilatieraam en opstand
 • geschikt voor alle vierkante en rechthoekige lichtkoepels
 • weer- en gasbestendig alsmede onderhoudsvriendelijk door de ijzersterke glasvezel met uv coating
 • geen gaas voor het glas conform
 • verkrijgbaar in wit en grijs
 • 2 jaar garantie