Dakopstanden

6 producten

6 producten

Om een lichtkoepel op uw dak te bevestigen gebruikt u een dakopstand. De koepel rust op de opstand en ook eventuele scharnieren (in geval van ventilatie of dakbetreding) worden aan de dakopstand vastgemaakt. Bij Bouw-handel.nl kunt u opstanden los bestellen om zelf sets te maken met lichtkoepels, dakbetredingen of ventialtieramen.

Materialen voor uw dakopstand

U kunt kiezen uit dakopstanden van AVP (PVC), dakopstanden van Polyester of metalen opstanden.

  • AVP dakopstanden

    AVP opstanden zijn voor een optimale isolatie  dubbelwandig uitgevoerd. Deze dakopstanden zijn tevens voor een goede hechting met de dakbedekking voorzien van een geprofileerde buitenzijde. Er zijn op basis van de afmetingen drie soorten AVP opstanden: AVP E15 smalflens en E15 en E30 breedflens. Er bestaan geen ronde AVP opstanden.

  • Polyester dakopstanden

    Polyester opstanden zijn dubbelwandig uitgevoerd met een vulling van polyurethaanhardschuim en voor een optimale hechting van de dakbedekking ruw uitgevoerd en afgewerkt met een weerbestendige coating. Er bestaan vier soorten polyester opstanden: H15, E15, E30 en E50.

  • Metalen dakopstanden

    Onze metalen dakopstanden zijn sterker dan de opstanden van kunststof. Het is beter om voor een metalen dakopstand te kiezen bij lichtkoepels met grotere dagmaten. Metalen opstanden hebben wel het nadeel dat ze gevoeliger zijn voor condensvorming.

De maat bepalen voor uw opstand

schema voor het bepalen van dagmaten voor dakopstandenNet als bij lichtkoepels vindt u de dagmaat van de door u gewenst dakopstand door de 20 cm af trekken van de sparing in uw dak. Behalve bij H15 opstanden, dan is dit 25 cm. Zie de afbeelding hiernaast:

In onderstaande tabel ziet u de hoogtematen en flensbreedtes. Bekijk hiervoor ook de afbeeldingen bij de artikelen onderstaande tabel ziet u de hoogtematen en flensbreedtes. Zie ook de afbeeldingen op desbetreffende artikelpagina's.

Opstand
Hoogtemaat
Flensbreedte
AVP E15 smalflens opstand
16 cm
 7,5 cm
AVP E15 breedflens opstand
15 cm
 12 cm
AVP E30 breedflens opstand
30 cm
12 cm
Polyester H15 opstand
15 cm
8 cm
Polyester E15 opstand
15 cm
15 cm
Polyester E30 opstand
30 cm
15 cm
Polyester E50 opstand
50 cm
 15 cm