Dakopstanden

Bezig met laden...
  Van hoog naar laag sorteren

  7 producten

  Van hoog naar laag sorteren

  7 producten

  Om een lichtkoepel op uw dak te bevestigen gebruikt u een dakopstand. De koepel rust op de opstand en ook eventuele scharnieren (in geval van ventilatie of dakbetreding) worden aan de dakopstand vastgemaakt. Bij Bouw-handel.nl kunt u opstanden los bestellen om zelf sets te maken met lichtkoepels, dakbetredingen of ventialtieramen.

  Materialen voor uw dakopstand

  U kunt kiezen uit dakopstanden van AVP (PVC), dakopstanden van Polyester of metalen opstanden.

  • AVP dakopstanden

   AVP opstanden zijn voor een optimale isolatie  dubbelwandig uitgevoerd. Deze dakopstanden zijn tevens voor een goede hechting met de dakbedekking voorzien van een geprofileerde buitenzijde. Er zijn op basis van de afmetingen drie soorten AVP opstanden: AVP E15 smalflens en E15 en E30 breedflens. Er bestaan geen ronde AVP opstanden.

  • Polyester dakopstanden

   Polyester opstanden zijn dubbelwandig uitgevoerd met een vulling van polyurethaanhardschuim en voor een optimale hechting van de dakbedekking ruw uitgevoerd en afgewerkt met een weerbestendige coating. Er bestaan vier soorten polyester opstanden: H15, E15, E30 en E50.

  • Metalen dakopstanden

   Onze metalen dakopstanden zijn sterker dan de opstanden van kunststof. Het is beter om voor een metalen dakopstand te kiezen bij lichtkoepels met grotere dagmaten. Metalen opstanden hebben wel het nadeel dat ze gevoeliger zijn voor condensvorming.

  De maat bepalen voor uw opstand

  schema voor het bepalen van dagmaten voor dakopstandenNet als bij lichtkoepels vindt u de dagmaat van de door u gewenst dakopstand door de 20 cm af trekken van de sparing in uw dak. Behalve bij H15 opstanden, dan is dit 25 cm. Zie de afbeelding hiernaast:

  In onderstaande tabel ziet u de hoogtematen en flensbreedtes. Bekijk hiervoor ook de afbeeldingen bij de artikelen onderstaande tabel ziet u de hoogtematen en flensbreedtes. Zie ook de afbeeldingen op desbetreffende artikelpagina's.

  Opstand
  Hoogtemaat
  Flensbreedte
  AVP E15 smalflens opstand
  16 cm
   7,5 cm
  AVP E15 breedflens opstand
  15 cm
   12 cm
  AVP E30 breedflens opstand
  30 cm
  12 cm
  Polyester H15 opstand
  15 cm
  8 cm
  Polyester E15 opstand
  15 cm
  15 cm
  Polyester E30 opstand
  30 cm
  15 cm
  Polyester E50 opstand
  50 cm
   15 cm