Vierkant en rechthoekig

Bezig met laden...
  Van hoog naar laag sorteren

  12 producten

  Van hoog naar laag sorteren

  12 producten

  U kunt hier online uw opale of transparante bolvormige lichtkoepels met een rechthoekige omtrek bestellen. Een bolvormige koepel zorgt voor een gelijke verdeling van het licht in de ruimte onder de koepel.


  Bestel een koepel met meerdere wanden voor een betere isolatie en bepaal welk materiaal het beste is.


  Materialen

  Er zijn 3 verschillende ronde bolvormige koepels beschikbaar: acrylaat (PMMA) en polycarbonaat (PC) en superisolerende ISO-koepels. Acrylaat is minder prijzig en bewerkelijker dan polycarbonaat en levert een zeer goed lichttransmissie en is bestand tegen alle weertypen. Polycarbonaat koepels zijn slagvaster en inbraakwerend. Ze worden daarom ook wel pantserkoepels genoemd. Een koepel van Polycarbonaar is geschikt voor een ruimte met verhoogd risico op vandalisme en inbraak.

   

  Wij leveren ook superisolerende ISO-koepels. Deze zijn uitgevoerd met een opaalkleurige acryaat binnen- en buiten schaal met in het midden een vierwandige heldere polycarbonaat kanaalplaat. Hierdoor hebben de koepels een uitstekende isolatiewaarde en zijn ze uitermate geschikt voor woonruimtes.


  Wanddiktes

  U kunt beslissen voor:

  • Enkelwandig: keuze uit enkelwandig acrylaat (PMMA) of polycarbonaat (PC)
  • Dubbelwandig: keuze uit dubbelwandig acrylaat of polycarbonaat (PC/PMMA of PC/PC)
  • Driewandig: keuze uit acrylaat of polycarbonaat (PC/PMMA/PMMA of PC/PMMA/PC)
  • Supergeïsoleerd: met acrylaat binnen- en buitenschaal met in het midden een kanaalplaat


  Hoe meer wanden een koepel bevat, hoe beter de thermische isolatie (enkelwandig is alleen geschikt voor een toepassing met aan beide zijden van de koepel hetzelfde klimaat). Ook de luchtgeluidsisolatie verbetert bij het gebruik van meerdere wanden.


  Maatvoering

  Wij rekenen met dagmaten, dit zijn de afmetingen van de binnenkant van de koepel. De buitenmaat van de lichtkoepel is altijd 16 cm groter. Dus bij een 100x100 lichtkoepel is de buitenmaat 116 bij 116 cm.